Home

Locomotievenfoto´s en modelbouwalbums.

Links naar onze zusterverenigingen.

Route naar de Storpolder en kontakt.

Geluiden van stoomlocomotieven.

Het Album van de werkdagen in de winter van 2013 naar 2014

Op 26 oktober was de eerste winterse werkdag aan het eind van het jaar 2013.

We hebben de 27 jaar oude coniferen gekortwiekt en nu gaan de stammen er uit.

Op 16 november hebben we de grond, waar de coniferen stonden, geegaliseerd. Een ander ploegje heeft het gezaagde hout op de zolder van de containers opgeborgen.

Nu kunnen we op de plaats van de coniferen een schutting laten plaatsen om weer beschut te zitten.

Bovendien hebben we voor de komende 10 jaar voldoende hout voor de vuurkorf.

Op 25 januari de eerste werkdag van 2014 hebben we de hoek van container 2 uitgegraven en het betonblok eronderuit getrokken. Nu is de hoek weer vrij van de boomwortel en kan de container zic opnieuw zetten; hopelijk wat meer horizontaal dan het was.

We hebben een kettingtakel in container 1. Nu kunnen we in voorkomende gevallen een locomotief van de rail tillen.

Verder is er een stukje stoep gelegd en een laatste afwerklatje naast de keuken gemaakt.

Op 30 januari werd de schutting geplaatst. In twee uur hadden twee man de palen geboord, gesteld en in de cement gegoten. Verder in een zucht de betonplaten op de grond en de houten schermen ertussen. Die hadden het meer gedaan; daar konden we zelf niet tegenop.....

Op 8 februari zijn we drie trekkerbakken zand bij Heuvelmans gaan halen en hebben we de stoepen verlengd tot de tegen de schutting. Er zijn nieuwe tl's opgehangen in container 1, de hijsbalk is geschilderd en er is een bekistinkje gemaakt voor de betonpaaltjes om de verkanting in de lage baan te verbeteren. Toen nog even een paar sleuven in de betonplaat gemaakt om twee extra rails bij de draaischijf te maken.

Op 22 februari verder met de nieuwe opstelsporen aan de draaischijf, met de stoep voor de containers, met het stellen van de palen van de spoor 1 baan, met een reparatie van de vering van de slaktender, met een paar planken voor de lampenverzameling en het slopen van de verrotte boeiboord langs de kunststof goten aan container 2.

Op 8 maart prachtig weer! Tijd om de betonplaat te gieten, onkruid te bestrijden, ketels te keuren, de spoor 1 baan horizontaal te stellen, de scheepsbel op te hangen, de seinputten op te knappen en de railhoogte aan de draaischijf te corrigeren.