Home

Locomotievenfoto´s en modelbouwalbums.

Links naar onze zusterverenigingen.

Route naar de Storpolder en kontakt.

Geluiden van stoomlocomotieven.

Het Album van de winterse werkdagen

2014 - 2015

Al in oktober 2014 begonnen de voorbereidingen voor het volgende seizoen; een nieuwe kolenvoorraad.

De buren zagen onze nieuwe schutting en hebben een nieuw hek gezet. Wel iets langer dan de onze, maar niet zo mooi.

Op 14 november een paar klussen aangepakt. Gestart met de verbetering van de verkanting in de bochten van de lage baan; een gat in het plafond van de container om de ventilatie te verbeteren; de keuken en de apparatuur schoongemaakt; de toegangsrail voor het station in beton gelegd om het constant groeiende onkruid te weren. O ja en sinterklaas kwam langs met de stoomboot.

Op 22 november verder geklust aan de sporen van de spoor 1 baan, de afwerking van de betonplaat voor het station, de verkanting van de bocht bij de ingang van de bossages, de ventilatie van de keuken en gestart met het opknappen van de boeibord van de lange containers.

Op 24 januari was het 's morgens nog wit en gingen we verder aan de klussen van 2014: De verkanting van de lage baan, de verbetering van de boeibord aan de 40 voet containers en er was erwtensoep!

Op 14 februari was de grasstrook langs het nieuwe hek strak gemaakt, werkten we aan de spoor 1 baandelen, maakten we remplanken voor de stammen, maakten we de verkanting in de bocht af, begonnen we met de nieuwe boeibord op de 40 voet container.

Op 28 februari verder met de boeibord, de waarschuwingsbordjes, de verkanting.

Op 14 maart verder aan de boeibord en de verkanting.

Op 28 maart ketelkeurdag.